Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

23 Δεκ 2006

Τίγρης επιτέθηκε σε υπάλληλο ζωολογικού κήπου

Δεν είναι η πρώτη φορά...και δυστυχώς ούτε η τελευταία.

Σαν Φραντζίσκο (AP) - Δεκέμβριος 22, 2006
Μία τίγρη Σιβηρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά την 'εκπαιδεύτριά' της στο Ζωολογικό Κήπο του Σαν Φραντζίσκο μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουλάχιστον 50 επισκεπτών. Η γυναίκα που βρίσκεται στο νοσοκομείο από χθες, υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείριση και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει και τα δύο της χέρια.
Η τίγρης με το όνομα Τατιάνα, είναι τριών ετών και δεν έχει εκδηλώσει στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά. Αυτή τη φορά όμως άπλωσε τα μπροστινά της πόδια έξω από τα κάγκελα και άρπαξε την εκπαιδεύτρια. Τουλάχιστον 50 επισκέπτες του ζωολογικού κήπου που παρακολουθούσαν τη σκηνή, απομακρύνθηκαν αμέσως από τους υπαλλήλους.

Η εκπαιδεύτρια απασχολούνταν στο ζωολογικό κήπο από το 1997. Η βασική της εργασία ήταν η φροντίδα των τεσσάρων λιονταριών και τριών τιγρών, δήλωσε ο διευθυντής και συνέχισε " Όσο και να εξοικιώνονται τα ζώα με τους εκπαιδευτές, παραμένουν άγρια. Πρέπει να σεβόμαστε τις αντιδράσεις τους και να έχουμε πλήρη συνείδηση όσων μπορούν να προκύψουν". Η Τατιάνα έφτασε στο ζωολογικό κήπο του Σαν Φραντζίσκο πριν από ένα χρόνο από το ζωολογικό κήπο του Ντένβερ.

-----------------------------

το θέμα είναι πως αν το θύμα δεν ήταν υπάλληλος του ζωολογικού κήπου αλλά επισκέπτης, η τίγρης θα είχε υποστεί ευθανασία χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχει γίνουν παρόμοια περιστατικά άλλα δυο τους τελευταίους μήνες...Πότε θα καταλάβουμε πως τα ζώα δεν ανήκουν πίσω από κλουβιά; Δεν είναι αντικείμενα να τα στέλνει ο ένας ζωολογικός κήπος στον άλλον, λες και είναι πίνακες ζωγραφικής που ταξιδεύουν από γκαλερί σε γκαλερί...Έτσι τους φέρονται δυστυχώς.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ---
Τα άγρια ζώα δεν βρίσκονται πάνω σε αυτόν τον κόσμο για τη δική μας διασκέδαση ή ευχαρίστηση.
Το ότι μας δίνουν τη χαρά να τα παρατηρούμε στο φυσικό τους περιβάλλον
και να τα θαυμάζουμε
δεν είναι δικαίωμά μας,
είναι τιμή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: