Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

15 Φεβ 2007

PETA εναντίον Burberry


Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων της οργάνωσης PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) αποφάσισαν να βγουν από τα ρούχα τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εταιρεία Burberry και την απόφαση αυτής να πουλά γούνες στα καταστήματά της. Η δράση αυτή έγινε σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ χθες.
Στο Denver, Colorado, τρία μέλη της PETA διαδήλωσαν έξω από ένα πολυτελές κατάστημα της αλυσίδας Burberry φορώντας τίποτα άλλο παρά ένα πανό που έγραφε "Προτιμώ να κυκλοφορώ γυμνός, παρά να φοράω γούνα".
" Πολύ ευχαρίστως να εκθέσω το δέρμα μου αν είναι να σώσω το δέρμα άλλων ζώων" δήλωσε η Elizabeth Tang, μέλος της οργάνωσης PETA. " Ακόμη και στον 21ο αιώνα, με τόσες άνετες οικολογικές γούνες, τα καταστήματα Burberry εξακολουθούν να στηρίζουν μία από τις πιο φρικτές βιομηχανίες του πλανήτη".
Άλλα μέλη της PETA μοίρασαν φυλλάδια με πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους τα ζώα βασανίζονται και θανατώνονται για να γίνουν γούνα.

Η PETA υποστηρίζει πως έχει δείξει στους υπεύθυνους των Burberry το υλικό που έχουν συγκεντρώσει ενάντια στη γούνα : τα άγρια ζώα πιάνονται σε παγίδες και αναγκάζονται πολλές φορές να μασήσουν το ίδιο τους το πόδι προκειμένου να απελευθερωθούν, ενώ όταν βρίσκονται σε φάρμες γούνας, θανατώνονται με δηλητηριώδη αέρια, ηλεκτροσόκ ή με σπάσιμο του λαιμού τους. Παρ' όλα αυτά τα καταστήματα Burberry συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα σε βάρος αυτών των ψυχών.

Η παγκόσμια αγορά γούνας συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πώλησης Γούνας. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της PETA Yvonne Taylor, δήλωσε πως τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία είναι πλαστά. "Από τη στιγμή που δεν έχουν πρόβλημα να διαπράττουν τόσο φρικτά εγκλήματα σε βάρος των ζώων, δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρεί κανείς πως θα είχαν ενδοιασμούς να πουν ψέμματα για τους αριθμούς των πωλήσεών τους", συμπλήρωσε.

Πηγή: just-style.com
Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: