Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

3 Σεπ 2007

Μάχη για τη Γιασμίν


Μ. Βρετανία ----
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τη ζωή ενός μικρού γουρουνιού. Η μικρή Γιασμίν σώθηκε πέφτοντας από το φορτηγό που μετέφερε αυτή και τη μαμά της με άλλα γουρούνια, λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της.

Ο ιδιοκτήτης των γουρουνιών, τη ζητάει πίσω - ξεσηκώνοντας έτσι ανησυχία για το αν το μωρό θα καταλήξει στο σφαγείο.

Η οργάνωση PETA (Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων) έγραψε επιστολή προς τον κτηνοτρόφο ζητώντας του να χαρίσει τη ζωή στη μικρή. Η Γιασμίν γεννήθηκε μέσα στο φορτηγό -ενώ η μαμά της μεταφέρονταν στην αγορά - κι έπεσε από το όχημα στις 3 Αυγούστου. Για καλή της τύχη τη βρήκε ένας μοτοσικλετιστής και τη μετέφερε στην Οργάνωση RSPCA.

Εκπρόσωπος της PETA είπε πως έχει ήδη βρεθεί καταφύγιο ζώων για τη Γιασμίν όπου θα μπορέσει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της χωρίς να κινδυνεύει από μαχαίρι.

Στην επιστολή προς τον κτηνοτρόφο αναφέρεται : "Η καημένη η Γιασμίν είναι μόλις μερικών ημερών και έχει ήδη υποφέρει τόσο πολύ αφού χωρίστηκε από τη μαμά της αμέσως πέφτωντας από το φορτηγό και τώρα κινδυνεύει με σφαγή".

"Ενώ επιμένουμε πως τα γουρούνια αξίζουν συμπόνοια και σεβασμό και δεν πρέπει να μεγαλώνουν και να θανατώνονται για τροφή, ζητάμε να χαρίσετε τη ζωή σε αυτό το μωρό που ήδη έχει υποφέρει αρκετά".

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε πως τα γουρούνια είναι πολύ έξυπνα ζώα και έχει ειπωθεί από επιστήμονες πως έχουν μεγαλύτερη νοημοσύνη από το μέσο τρίχρονο παιδί".

Εκπρόσωπος της χορτοφαγικής οργάνωσης VIVA δήλωσε την υπόστηριξή του στην καμπάνια για τη σωτηρία της Γιασμίν. "Σου ματώνει την καρδιά ότι ένα γουρουνάκι τόσο μικρό ήταν τυχερό και γλίτωσε αλλά έχει τόσο αβέβαιο μέλλον. Είναι θλιβερό, αλλά αν γυρίσει στην κτηνοτροφική μονάδα, αφού η μαμά της έχει μεταφερθεί απο κει, ή θα γίνει μηχανή αναπαραγωγής ή θα καταλήξει στο σφαγείο.

Το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: