Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

29 Ιουν 2007

Αντισπισισμός στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

H ΜΚΟ Χορτοφαγία - Στάση ζωής
στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Κεντρικό σύνθημα:
ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΣΙΣΜΟ


Η ΜΚΟ Χορτοφαγία - Στάση ζωής κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, επικεντρώνοντας στο μείζον θέμα του Ρατσισμού ενάντια στα ζώα (σπισισμός - speciesism).

Ο σπισισμός είναι παντού γύρω μας και η εκμετάλλευση και η δολοφονία ζώων σήμερα θεωρείται από την πλειοψηφία φυσική και απαραίτητη. Όπως ακριβώς κάποτε θεωρούνταν η δουλεία και η καταπίεση των γυναικών.

Και όμως δεν πρόκειται για κάτι που μας επιβάλλει η φύση, αλλά για συνήθεια!

Γι’αυτό και η ΜΚΟ Χορτοφαγία - Στάση ζωής πιστεύει ότι είναι καιρός να αμφισβητήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα ζώα και να επιλέξουμε τη συμπονετική οδό είτε πρόκειται για τροφή, για ένδυση, ή διασκέδαση.

Το ραντεβού λοιπόν για ένα αντι-σπισιστικό τριήμερο είναι στις:
6, 7 και 8 Ιουλίου 2007




27 Ιουν 2007

Φέρτε Πίσω τον Κανέλο


Πληροφορηθήκαμε την μεταφορά του σ. Κανελού στον χωρο που λειτουργεί ο δήμος στο Μαρκόπουλο για τα ζωα.

Κάποιος τον πήγε εκει φαίνεται για ευθανασία.

Όποιος τον μετέφερε δεν αφησε στοιχεία αφού αυτή η πραξη θα δημιουργουσε οργη σε πολλούς. Έτσι αρνιούνται τώρα να τον επιστρέψουν.

Απαιτούμε τον σεβάσμο της επιθυμίας του συντροφου μας να ζησει αφού δεν έχει εκφράσει διαφορετική και την αμεση επιστροφη του στους ανθρωπους που τον φροντιζουν και θέλουν να τον φροντίζουν προκειμενου να ζησει ώσπου να πεθανει εκεί στους χωρους που αγαπησε και τον αγαπήσαν, στους χώρους που προστάτευε τόσα χρόνια.

Στον σ. Κανέλο του χρωστάμε να πεθάνει με αξιοπρέπεια που την κέρδισε με τους αγώνες του και όπως εζησε, στα χέρια των συντρόφων του και συναγωνιστών του και όχι του μπόγια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

απο το ΕΜΠ να φροντίσει άμεσα για την τιμητική αποκατάσταση του σκύλου συντροφιάς Κανέλου (κατά τον νόμο) ιδιοκτησίας του ΕΜΠ (αν και το αρνείται ψευδώς και παράνομα) την άμεση επιστροφή του στον χώρο που κατοικούσε άνω της δεκαετίας, την παροχή προς αυτόν από το ΕΜΠ κάθε ιατροφαρμακευτικής αγωγής, περίθαλψης, διατροφής, καθαριότητας και όποιο άλλο μέτρο απαιτείται με κορυφαίο και απαράβατο όρο πάντοτε τη προστασία στο δικαίωμα στη ζωή του σκύλου Κανέλου.

Να εγκριθεί άμεσα συγκεκριμμένο πρόγραμμα σίτισης, περίθαλψης, στέγασης, συντροφιάς, και να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα αποτελείται απαραίτητα από εργαζόμενους στο ΕΜΠ, από φοιτητές και τους φίλους του σκύλου Κανέλου με σαφείς υποχρεώσεις και ευθύνες ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία του σκύλου Κανέλου.

Υπογραφές συγκεντρώνονται στα παρακάτω e-mail
skiloloi@gmail.com
grasshpr79@yahoo.gr
Περισσότερες πληροφορίες
http://kanelos.blogspot.com/




Ενα τραγουδι για το συντροφο Κανελο

22 Ιουν 2007

Αντισπισισμός στα ζώα 1


Η ιστορία του Τομ και του DJ είναι μία ιστορία για την ευφυία των ζώων. Είναι μία ιστορία που αποδεικνύει πως τα ζώα έχουν την ικανότητα να τα βρίσκουν μεταξύ τους πολύ καλύτερα από ότι οι άνθρωποι, και πως εκτιμούν τις φιλίες τους και χαίρονται τη ζωή όπως ακριβώς κι εμείς. Είναι η ιστορία για ζώα που αν και ανήκουν σε διαφορετικά είδη, παίζουν μεταξύ τους, επινοούν παιχνίδια για να διασκεδάσουν και το πιο σημαντικό, το κάνουν χωρίς καμία ανάμειξη από ανθρώπους.

Η Peggy Couey τηςφάρμας Dragonwood -που λειτουργεί ως καταφύγιο για γουρούνια - έγραψε " Σήμερα κατάφερα να βγάλω φωτογραφία το γατάκι μου τον Τομ και τον αδερφό του Jerry ενώ πηδούσαν πάνω στον DJ, ένα από τα γουρούνια που φιλοξενούμε. Αυτό το παιχνιδάκι τους γίνεται κάθε μέρα και το λατρεύουν και οι δύο. Ο Τομ ανεβαίνει στη ράχη του γουρουνιού και μόλις το γουρούνι ξεκινάει τη καθιερωμένη τους βόλτα, ο γατούλης ξαπλώνει αναπαυτικά και το απολαμβάνει!"

Αυτή η ιστορία συνεχίζεται χρόνια τώρα - πλέον δεν είναι μωρά - ούτε ο γατούλης ούτε το γουρουνάκι.
Τα δύο γατάκια βρέθηκαν πεταμένα στο δρόμο και η Peggy τα μάζεψε και τα έφερε στη φάρμα, όπου μεγάλωσαν μαζί με τα γουρουνάκια. Κοιμούνται στον αχυρώνα ακουμπώντας πάνω στους αγαπημένους τους "γίγαντες". Τα γουρούνια είναι πολύ προσεκτικά και δεν έχουν πατήσει ποτέ κανένα γατάκι αν και δεν τους ενδιαφέρει αν θα πατήσουν την Peggy !

visit the pigs at www.9sites.com

Ο Τομ και ο DJ δημιούργησαν μία σχέση βασισμένη στην αγάπη και την εμπιστοσύνη, κάτι που οι άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και μετα υπόλοιπα είδη με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη . Όταν μάθουμε να κοιτούμε τα ζώα ως αδέρφια μας, μόνο τότε θα μάθουμε πως να έχουμε μέσα μας αληθινή και διαρκή ειρήνη.


Απελευθέρωση ζώων στην Ιταλία



Cantalupo (Alessandria) - Ιταλία
Fronte Liberazione Animale(A.L.F.)





20 Ιουν 2007

Απαγορεύεται η γούνα γάτας και σκύλου στην Ε.Ε.



....αλλά επιτρέπονται τα υπόλοιπα είδη γούνας. Σήμερα στο Στρασβούργο της Γαλλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απαγόρευση του εμπορίου γούνας γάτας και σκύλου, γιατί πολλοί το θεωρούν 'ανήθικο' και 'βάρβαρο'. Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή το 2009 - αφού γίνει δεκτή από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών.
Σίγουρα η απόφαση είναι θετική γιατί θα σώσει τις ζωές πολλών εκατομμυρίων ζώων, αλλά ως συνήθως δίνει τροφή για την ενίσχυση του σπισισμού που ήδη κυριαρχεί στην κοινωνία και στις αποφάσεις των νομοθετών. Από τον απλό άνθρωπο μέχρι τον πιο φανατικό ακτιβιστή, βρίσκουμε μυαλά ποτισμένα με αυτή την παγιωμένη αντίληψη ότι κάποια ζώα έχουν μεγαλύτερη αξία από τα υπόλοιπα. Κλασσικό παράδειγμα "φιλόζωης" σπισιστικής αντίληψης είναι οι κυρίες που ενώ "βγαίνουν από τα ρούχα τους" γιατί γατάκια και σκυλάκια δολοφονούνται στην Ασία για τη γούνα τους, συνεχίζουν με περισσή άνεση και ίχνος ντροπής να φορούν γούνα από αλεπούδες και μινκ, και φυσικά τρώνε κρέας από άλλα ζώα που δεν είχαν την "τύχη" να είναι χνουδωτά και "χαριτωμένα". Τι υποκρισία είναι αυτή;

Όταν διεκδικείς δικαιώματα για τα μη-ανθρώπινα ζώα,
οφείλεις να το κάνεις συνολικά και όχι κατα πως σε συμφέρει.
Όλα τα ζώα πονούν και υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο,
και όλα θέλουν να ζήσουν και όχι να γίνουν τροφή ή αξεσουάρ
για κανέναν ....'φιλόζωο'.















Περισσότερες πληροφορίες για το πως φτιάχνονται οι γούνες
http://furisdead.com/

18 Ιουν 2007

Βία στα ζώα


Οι άνθρωποι που ασκούν βία
προς τα ζώα σπάνια σταματoύν εκεί


Πόσο ήσυχοι θα κοιμάστε τα βράδια μετά την ανακάλυψη πως τα παιδάκια της γειτονιάς κακοποίησαν κάποιο ζώο; Αν μάλιστα κάποιο από αυτά είναι του γείτονα ή - ακόμα χειρότερα - το δικό σας, θα πρέπει να πάρετε σοβαρά μέτρα, ιδιαίτερα αν αναλογιστείτε πως κάπως έτσι, δειλά, ξεκίνησαν οι περισσότεροι δολοφόνοι κατα συρροή. Πολύ συχνά, η βία προς τα ζώα θεωρείται ένα παιδικό αστείο και δικαιολογείται με τη γνωστή φράση «παιδιά είναι». Όμως, είναι παράτολμο να αγνοούμε τις στατιστικές που δείχνουν ότι τα παιδιά που βλάπτουν ζώα μπορεί να βρίσκονται σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι που μόνο θα χειροτερέψει,
αν δε διορθωθεί άμεσα.

Πειράματα σε ζώα

Οι βίαιες πράξεις προς τα ζώα έχουν προ πολλού αναγνωριστεί ως ενδείξεις μιας επικίνδυνης ψυχοπάθειας που σπάνια περιορίζεται σε αυτά. «Όποιος έχει μάθει να θεωρεί τη ζωή ενός ζώντος πλάσματος ευτελή, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αντίστοιχα συμπεράσματα για ευτελείς ανθρώπινες ζωές», έγραψε ο ανθρωπιστής Δρ. Άλμπερτ Σβάϊτσερ. «Οι δολοφόνοι… πολύ συχνά αρχίζουν από παιδιά, με τη θανάτωση και το βασανισμό ζώων», εξηγεί ο Robert K. Ressler. Ειδικός, σε θέματα ανάπτυξης, προφίλ δολοφόνων κατά συρροή, για το FBI, ο Ressler πιστεύει πως οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια έχουν πλέον στα χέρια τους αρκετά στοιχεία που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με μια βίαιη παθολογία που περιλαμβάνει και ανθρώπινα θύματα. Η κακοποίηση ζώων φαίνεται να αποτελεί ανησυχητική ένδειξη μιας βαθιάς νοητικής διαταραχής και όχι απλά ένα μικρό ελάττωμα της προσωπικότητας, όπως ίσως πίστευαν παλαιότερα.

Ας δούμε τα στοιχεία: * Έρευνες στον τομέα ψυχολογίας και εγκληματολογίας δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διαπράττουν πράξεις βίας προς τα ζώα δε σταματάνε εκεί – πολλοί από αυτούς συνεχίζουν και στους συνανθρώπους τους.
* Το FBI έχει ανακαλύψει ότι ένα ιστορικό βίας προς ζώα εμφανίζεται τακτικά στα αρχεία του κομπιούτερ για τους βιαστές και τους δολοφόνους κατ’ εξακολούθηση.
* Το αμερικάνικο πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς.
* Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Northeastern και SPCA, της Μασσαχουσέτη, οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα είναι πέντε φορές πιο πιθανό να διαπράξουν βίαια εγκλήματα εναντίον ανθρώπων.
* Η πλειοψηφία των τροφίμων του σωφρονιστηρίου San Quentin της Καλιφόρνιας, που επρόκειτο να εκτελεστούν για φόνο «έκαναν εξάσκηση» των εγκλημάτων τους πάνω σε ζώα, σύμφωνα με το διευθυντή του ιδρύματος.
* Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι βίαιοι και επιθετικοί εγκληματίες είναι πιο πιθανό να έχουν κακοποιήσει ζώα όταν ήταν παιδιά από ότι οι εγκληματίες που θεωρούνται μη επιθετικοί.
* Σύμφωνα με Καναδέζικη μελέτη του 1999 σε 63 κατηγορούμενους για βία προς τα ζώα – που κυμαινόταν από σοβαρή παραμέληση του ζώου μέχρι τον εσκεμμένο σκοτωμό - το 78% των υπόπτων είχαν επίσης κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν βία ή απειλή βίας κατά ανθρώπων. * Έρευνα του 1997, αποκάλυψε ότι 46% των εγκληματιών που καταδικάστηκαν για σεξουαλική ανθρωποκτονία είχαν προηγουμένως διαπράξει πράξεις βίας κατά ζώων.
* Έρευνα σε ψυχιατρικούς ασθενείς, που είχαν επανειλημμένα βασανίσει σκύλους και γάτες βρήκε, ότι όλοι τους είχαν υψηλά επίπεδα επιθετικότητας επίσης προς ανθρώπους.
* Όλα τα παιδιά που περιλαμβάνονται σε συντριπτικούς πυροβολισμούς σε σχολεία τα τελευταία χρόνια, πρώτα «εξασκήθηκαν» πάνω σε ζώα.

Διάσημοι δολοφόνοι από παιδιά

* Ως παιδί, ο δολοφόνος κατ΄ εξακολούθηση και βιαστής Ted Bundy – που τελικά καταδικάστηκε για 2 φόνους αλλά ήταν ύποπτος για τις δολοφονίες περισσότερων από 40 γυναικών - βίωσε τη βία του πατέρα του προς τα ζώα, και ο ίδιος, αργότερα, βασάνιζε ζώα. * Ο Earl Kenneth Shriner, που βίασε και μαχαίρωσε ένα 7χρονο αγόρι, ήταν γνωστός στη γειτονιά του ότι κρέμαγε γάτες και βασάνιζε σκυλιά. * Ο David Berkowitz - γνωστός και ως «Γιος του Σαμ» - που δήλωσε ένοχος για 13 φόνους και προσπάθειες, πυροβόλησε το Λάνμπραντορ Ρητρίβερ ενός γείτονά του. * Η Brenda Spencer, που έβαλε φωτιά σε ένα σχολείο της Καλιφόρνιας, σκοτώνοντας 2 παιδιά και τραυματίζοντας άλλα 9, είχε επανειλημμένα κακοποιήσει γάτες και σκύλους, συχνά, βάζοντας φωτιά στις ουρές τους. * Ο δολοφόνος κατ’ εξακολούθηση και κανίβαλος Jeffrey Dahmer κάρφωνε τα κεφάλια σκύλων και γατών σε ξύλα

* Απρίλιος 1999/Littleton, Colorado. Οι Eric Harris και Dylan Klebold πυροβόλησαν και σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και ένα δάσκαλο και τραυμάτισαν περισσότερους από 20 άλλους. Και οι δυο έφηβοι καυχιόνταν, βάσει αναφορών, ότι ακρωτηρίαζαν ζώα. * Μάιος 1998/Springfield, Oregon. Ο Kip Kinkel, 15 ετών, αφού σκότωσε τους γονείς του, άνοιξε πυρ στην καφετέρια του σχολείου του, σκοτώνοντας άλλα 2 άτομα και τραυματίζοντας 22. Είχε ιστορικό κακοποίησης και βασανισμού ζώων, ενώ καυχιόταν ότι είχε ανατινάξει μια αγελάδα και είχε σκοτώσει γάτες, και σκίουρους, βάζοντας βεγγαλικά στο στόμα τους. * Μάρτιος 1998/Jonesboro, Ark. Οι Mitchell Johnson, 13 ετών και Andrew Golden, 11 ετών, τράβηξαν το συναγερμό φωτιάς στο σχολείο τους και έπειτα, πυροβόλησαν και σκότωσαν 4 συμμαθητές και ένα δάσκαλο. Ο Golden αναφέρθηκε ότι σκότωνε συνέχεια σκυλιά, με όπλο. * Δεκέμβριος 1997/West Paducah, Ky. O Michael Carneal, 14 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε 3 μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής προσευχής. Είχαν ακούσει τον Carneal να μιλάει και να λέει ότι είχε πετάξει μια γάτα στη φωτιά. * Οκτώβριος 1997/Pearl, Miss. O Luke Woodham, 16 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε δυο συμμαθητές του και τραυμάτισε εφτά άλλους ενώ πριν είχε μαχαιρώσει και σκοτώσει τη μητέρα του. Το ημερολόγιο του Woodham αποκάλυπτε ότι, σε μια στιγμή «πραγματικής ομορφιάς», αυτός κι ένας φίλος του είχαν δείρει, κάψει και βασανίσει τον ίδιο τον σκύλο του, τον Sparkle, μέχρι θανάτου.

http://www.interpet.gr/nea/recent_2006/neo3_050306.htm

Εσείς επιλέγετε αν θα στηρίξετε
άρρωστους επιστήμονες
ή τα πραγματικά 'μυαλά' της επιστημονικής κοινότητας,
που δεν δουλεύουν μόνο με στόχο την τσέπη τους,
αλλά σύμφωνα με την καρδιά τους.


Η επιλογή δική σας

15 Ιουν 2007

Επιστήμονες....



Για πόσο ακόμη θα ζούμε σε βάρος άλλων;
Πόσα εκατομμύρια ζώα ακόμη
θα θυσιαστούν για την ανθρώπινη ματαιοδοξία;
Διαβάστε για τα πειράματα στα ζώα
εδώ κι εδώ





10 Ιουν 2007

Ζωοτομία - Τέρμα οι δικαιολογίες


Ζωοτομία: Εγχείριση χωρίς συγκατάθεση

Αν πιστεύετε πως τα πειράματα πάνω σε ζώα είναι απαραίτητα
σκεφτείτε τα παρακάτω :

* Λιγότερες από το 2% των ασθενειών του ανθρώπου (1.16%), συναντώνται ποτέ σε ζώα. Το 98% αυτών δεν συναντώνται ποτέ σε ζώα.

*Τουλάχιστον 50 φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά προκάλεσαν καρκίνο σε πειραματόζωα. Επιτρέπεται ωστόσο η κυκλοφορία τους γιατί τα πειράματα σε ζώα δεν θεωρήθηκαν ενδεικτικά της ασφάλειάς τους γιατί είναι αναξιόπιστα.

*Στην ερώτηση αν συμφωνούν ότι τα πειράματα σε ζώα μπορεί να είναι παραπλανητικά λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ζώων και ανθρώπων, το 88% των γιατρών είπαν ναι.

*Τα τεστ πάνω σε ποντίκια για την ανακάλυψη της αιτίας που προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους είναι αποτελεσματικά μόνο κατά 37%. Αν το παίζαμε κορώνα-γράμματα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες ακρίβειας.

*Αν βασιστούμε στα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα, ο χυμός λεμονιού είναι θανατηφόρος, ενώ το αρσενικό, το κώνειο και οι τοξίνες είναι ακίνδυνες ουσίες.

*Το 49% των ασθενών παρουσιάζουν παρενέργειες μετά τη λήψη συνταγογραφημένων φαρμάκων.

*Πάνω από 200.000 φάρμακα κυκλοφόρησαν και τα περισσότερα αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 240 φάρμακα είναι απαραίτητα.

*Χιλιάδες φάρμακα κυκλοφορούν ως ασφαλή γιατί δοκιμάστηκαν σε ζώα, και στη συνέχεια αποσύρονται ή απαγορεύονται γιατί είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

*Η ασπιρίνη απέτυχε στα πειράματα σε ζώα, όπως και φάρμακα για την καρδιά, η ινσουλίνη (προκαλεί γεννετικές ανωμαλίες στα ζώα), η πενικιλίνη και άλλα ασφαλή φάρμακα. Αν πιστεύαμε στην ορθότητα των αποτελεσμάτων σε ζώα, θα έπρεπε να απαγορευθούν πριν κυκλοφορήσουν.

*Όταν οι παραγωγή θαλιδομίδης έφτασαν στα δικαστήρια, παραδέχθηκαν ότι τα πειράματα σε ζώα δεν μπορούν να αποτελούν τη βάση για την ιατρική των ανθρώπων.

*Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι που αντικαθιστούν τα πειράματα σε ζώα.

*Η μορφίνη κοιμίζει τους ανθρώπους αλλά προκαλεί υπερενέργεια στις γάτες.

*95% των φαρμάκων που περνούν από πειράματα σε ζώα, δεν κυκλοφορούν ποτέ ως άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

*Ένας στους έξι ασθενείς στο νοσοκομείο είναι εκεί γιατί πήρε φάρμακο το οποίο θεωρήθηκε ασφαλές για τους ανθρώπους μετά από πειράματα σε ζώα.

*Παγκοσμίως, τουλάχιστον 22 ζώα πεθαίνουν ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ σε εργαστήρια πειραμάτων. Στην Μ. Βρετανία ένα ζώο πεθαίνει σε εργαστήριο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

*Χρησιμοποιούμε ασπιρίνη για τους πόνους και τους πονοκεφάλους. Στα ποντίκια, τα κουνέλια και τους αρουραίους προκαλεί γεννετικές ανωμαλίες.

*Ερευνητές αρνήθηκαν να πιστέψουν πως το βενζένιο προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους γιατί απέτυχε στα πειράματα σε ζώα.

*Πειράματα σε ζώα δεν κατάφεραν να προβλέψουν προβλήματα καρδιάς που προκλήθηκαν από τα φάρμακα ενκαϊνίδη και φλεκαϊνίδη, που προκάλεσαν 3.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

*Η εγχείριση by pass δεν εφαρμοζόταν για χρόνια γιατί δεν 'έπιανε' στους σκύλους (!)

*Αν βασιζόμασταν στα πειράματα σε ζώα ακόμη θα πιστεύαμε πως οι άνθρωποι δεν χρειάζονται βιταμίνη C, ότι το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο και το αλκοόλ δεν πειράζει το συκώτι.

*Για δεκαετίες δεν γινόταν δεκτό ότι αμίαντος δεν προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους γιατί δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα σε πειραματόζωα.

*Ερευνητές για χρόνια παραπλανούνταν σχετικά με την πολιομυελίτιδα γιατί πειραματίζονταν με πιθήκους.

*Όπως είπε ένας ερευνητής, το τελικό δίλημμα σχετικά με το μοντέλο των πειραματόζωων και τη χρήση τους για την ανθρώπινη ιατρική είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αντικατοπτρίσει με ακρίβεια την κατάσταση ενός ανθρώπινου ασθενή.

----

Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες....
Ας μη στηρίζουμε πλέον με τα χρήματά μας προϊόντα που στάζουν αίμα
Για περισσότερες πληροφορίες
http://leapingbunny.blogspot.com/
http://www.stopanimaltests.com/

7 Ιουν 2007

Απάθεια


Η επιστήμη έχει βρει τη θεραπεία για πολλά δεινά :
αλλά δεν έχει βρει θεραπεία για το πιο κακό από όλα...
την απάθεια των ανθρώπων.

1 Ιουν 2007

Earthlings


"Το Earthlings, σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του MOBY, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Με τη χρήση κρυφών καμερών και υλικού που δεν είχε δημοσιευθεί ως τώρα, το Earthlings καταγράφει τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών παγκοσμίως, όλες εκ των οποίων βασίζονται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση ζώων για τα κέρδη τους. Δυνατό, ενημερωτικό,αντιφατικό και προκλητικό, το Earthlings είναι μακράν το πιο κατανοητό ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί σχετικά με την στενή σχέση φύσης, ζώων και ανθρώπινου οικονομικού συμφέροντος."

Δείτε το ντοκιμαντέρ online με ελληνικούς υπότιτλους