Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

21 Φεβ 2008

Οικειοθελής η μεγαλύτερη ανάκληση βοδινού στις ΗΠΑ




Στην ανάκληση συνολικά 64.864 τόνων βοδινού κρέατος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ανακληθεί ποτέ στις ΗΠΑ, προχώρησε οικειοθελώς εταιρεία συσκευασίας κρέατος που κατηγορείται για κακομεταχείριση ζώων και παρατυπίες στη σφαγή. Η εταιρεία είναι γνωστή με την επωνυμία Hallmark/Westland Meat Packing co.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει υπαλλήλους της να στέλνουν για σφαγή ζώα που δεν μπορούν καν να σταθούν όρθια. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εφάρμοζαν διάφορες απάνθρωπες τακτικές για να αναγκάζουν τα ζώα να σταθούν στα πόδια τους. Τα ανασήκωναν για παράδειγμα με ανυψωτικά μηχανήματα, ή τους έβαζαν μια μάνικα στο στόμα για να δημιουργήσουν αίσθημα πνιγμού.

Το οπτικό υλικό εξόργισε τις εταιρείες προστασίας των ζώων και η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των δύο υπαλλήλων που εικονίζονται.

ΠΗΓΗ
Το άρθρο στην εφημερίδα New York Times

***

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που ένα βίντεο τέτοιου είδους φτάνει να προβληθεί από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ και ως ένα βαθμό να φτάσει στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Ο καταναλωτής στέκεται σοκαρισμένος μπροστά στις εικόνες των υπαλλήλων του σφαγείου να χτυπούν τα ζώα ανελέητα, να προσπαθούν να τα πνίξουν προκειμένου να τα αναγκάσουν να σταθούν στα πόδια τους...Να τους φέρονται ως ήδη άψυχα αντικείμενα...ως το άψυχο πτώμα που φτάνει ούτως ή άλλως στο πιάτο του καταναλωτή μετά τη διαδικασία της σφαγής.

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο σκοτάδι και στην αμάθεια; Πως γίνεται όταν δίνεις τα χρήματά σου για την εξασφάλιση ενός κομματιού μιας αγελάδας για το μεσημεριανό σου να μην αντιλαμβάνεσαι πως αυτό το ζώο πρέπει να βασανιστεί και να σφαγιαστεί υπό τις χειρότερες πολλές φορές συνθήκες προκειμένου να μετατραπεί σε ένα άψυχο κομμάτι σάρκας προς βρώση; Είναι τόση η αποσύνδεσή μας από το που προέρχεται η τροφή μας, που όταν εικόνες σαν αυτές που προβλήθηκαν από το εν λόγω σφαγείο φτάνουν στα μάτια μας, ξαφνιαζόμαστε χωρίς προηγούμενο;

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι τα ζώα πριν σφαγιαστούν έχουν θανατωθεί με μία ένεση, χωρίς να νιώσουν ίχνος πόνου; Πόσα βίντεο χρειάζεται να προβληθούν ώστε να ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε την πραγματικότητα στα μάτια;

Πόσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: