Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

19 Ιουν 2008

Συλλήψεις στην Αυστρία

Στις 21 Μαΐου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν αναίτια στα σπίτια 10 αυστριακών ακτιβιστών, τους οποίους και συνέλαβαν. Από τότε κρατούνται φυλακισμένοι, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Τέσσερις από τους συλληφθέντες ξεκίνησαν απεργία πείνας αμέσως, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, ή να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες απεργούς πείνας βρίσκεται και ο Dr Martin Balluch, πρόεδρος της αυστριακής Association Against Animal Factories.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/jun/05/animalwelfare.austria

Αναγκαστική σίτιση του Dr. Martin Balluch.

Στον πρόεδρο της VGT Δρ. Martin Balluch, άρχισε τώρα να χορηγείται σίτιση τεχνητά, στο νοσοκομείο των φυλακών του Josefstadt στη Βιέννη. Βρισκόταν σε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την απόλυτα αυθαίρετη μεταχείρισή του από αστυνομικές αρχές από τη μέρα της φυλάκισής του στις 21 Μαΐου 2008.
Ωστόσο, αυτή η μέθοδος της σίτισης του Martin είναι ένα προσωρινό μέτρο από μέρους της φυλακής, για αυτές τις δύο εβδομάδες.

Ο Martin Balluch σχολιάζει: "Εδώ και 2 εβδομάδες, βρίσκομαι στο θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών, επειδή είμαι σε απεργία πείνας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχω στη διάθεσή μου για να διαμαρτυρηθώ για τη δυσβάσταχτη καταπάτηση των δικαιωμάτων μου από το κράτος. Έχω χάσει ήδη 21 κιλά και παίρνω φαρμακευτική αγωγή γιατί υποφέρω από κράμπες στο στομάχι και τους μυς. Από το Σάββατο, 14 Ιουνίου, με τρέφουν τεχνητά με σωληνάκι."
Συγκεκριμένες και αδιάσειστες κατηγορίες εναντίον του ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί.

Η VGT συνεχίζει να διαμαρτύρεται κατά την ακατανόητη ταχτική των αρχών.
Όχι μόνο δεν έχουν προσκομίσει πραγματικές αποδείξεις και δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες (κάτι που αν είχε συμβεί θα δικαιολογούσε τη συνεχιζόμενη φυλάκιση), αλλά το Γραφείο του Εισαγγελέα, εξακολουθεί να αρνείται να επιστρέψει ακόμη και αντίγραφα των στοιχείων που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές των συλληφθέντων.

Ευχαριστώ τον v3g4n και την Έλσα για την είδηση.

---

Πάρτε θέση
Υπογράψτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: