Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

22 Οκτ 2008

Οκτώ μήνες φυλακή για βασανισμό σκύλων

13 Οκτωβρίου 2008, 15:20
του Μανώλη Βάϊα
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο θα πληρώσει τη βάναυση συμπεριφορά του στα σκυλιά του ένας 44χρονος από τη Ρόδο! Είναι μια από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων που φτάνουν ως τα έδρανα του δικαστηρίου και η απόφαση αποτελεί πλέον δεδικασμένο για όποιον άλλο συλληφθεί στο μέλλον να βγάζει τα απωθημένα του σε ανυπεράσπιστες ψυχές.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια ώσπου να εκδικαστεί –μετά από αλλεπάλληλες αναβολές- η μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του κατηγορούμενου μια γειτόνισσά του στην περιοχή Ιαλυσού… Η γυναίκα είχε δει επανειλημμένα τον 44χρονο να κακοποιεί τα δύο σκυλιά του, πότε χτυπώντας τα άγρια με τα χέρια και τα πόδια του και πότε πετώντας τα με δύναμη πάνω σε μια σιδερένια κατασκευή που είχε στο αγρόκτημά του!

Όταν έγινε η καταγγελία, ο φερόμενος ως δράστης είχε φροντίσει να εξαφανιστεί για να μην τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι αστυνομικοί που κάλεσε η μηνύτρια… Αλλά και στη ρητή δικάσιμο που ορίστηκε, δεν εμφανίστηκε ποτέ με αποτέλεσμα η εκδίκαση να αναβάλλεται συνεχώς. Όμως, παρά την τακτική του να μην εμφανίζεται, πριν από λίγες ημέρες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον δίκασε ερήμην αφού υπήρχε κίνδυνος να παραγραφεί το αδίκημά του.

Στη δίκη ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά του 44χρονου απέναντι στα δύο άτυχα σκυλιά του και ο εισαγγελέας πρότεινε στην αγόρευσή του να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Τελικά, το δικαστήριο μείωσε κατά δύο μήνες την ποινή, που φυσικά είναι εξαγοράσιμη αλλά αρκετή για να πείσει όποιον δεν διαθέτει ανθρώπινα συναισθήματα απέναντι στα ζώα, τουλάχιστο να μην γίνεται σκληρός απέναντί τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: