Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

28 Ιουν 2008

Συνέντευξη του καθηγητή Francione

Για όσους μιλούν/καταλαβαίνουν αγγλικά
η εκπομπή VeganFreaks φιλοξένησε τον καθηγητή Gary Francione
και μετέδωσε τη συνέντευξη σε δύο συνέχειες.

Προτείνω σε όλους να την ακούσετε -
Μιλά για τα διλήμματα της κίνησης για τα δικαιώματα των ζώων,
διαφορές μεταξύ ευζωϊας και δικαιωμάτων και για τα λάθη
του παρελθόντος που πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται. (PETA κλπ)

Επίσης μιλά για το νέο του βιβλίο (Τα ζώα ως πρόσωπα/άτομα)


94: Gary Francione Interview, Part 1

95: Gary Francione Interview, Part 2


~*~*~*~*~

26 Ιουν 2008

Αρκούδες και Εγνατία Οδός


Μια θηλυκή αρκούδα, που προσπαθούσε να φτάσει σε χωράφι με σιτάρι μαζί με το μικρό της, τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενα οχήματα όταν πέρασε έναν λυγισμένο φράχτη στην Εγνατία Οδό ο οποίος υποτίθεται ότι θα αναχαίτιζε τα άγρια ζώα.

H αρκούδα, στην προσπάθειά της να διασώσει το μικρό της, που είχε μείνει πίσω και αφού είχε χτυπηθεί ήδη μια φορά από το όχημα, δεν προσπάθησε να φύγει, αλλά συνέχισε την πορεία της προς το παιδί της, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ξανά από το ίδιο ΙΧ, που επιχειρούσε να την αποφύγει με ελιγμούς.

Αφού το πληγωμένο ζώο ναρκώθηκε από την κτηνίατρο της ομάδας της «Καλλιστώ», μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Aγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας, αλλά όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλλον
του ζώου είναι αβέβαιο, όπως και αυτό του μικρού, που μένει χωρίς τη μητέρα του».

Οι οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ που περιθάλπουν το ζώο είχαν προειδοποιήσει την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για το πρόβλημα.

Aλλα τρία παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν το τελευταίο 10μηνο στο ίδιο σημείο, κοντά στο ρέμα Τρουμπέτα και 5,2 χλμ. μετά τον κόμβο της Καστοριάς.

Newsroom ΔΟΛ

23 Ιουν 2008

Μια αρκούδα που την έλεγαν Ofeing


19 Ιουνίου 2008, 12:57

του Χάρη Μπότσαρη

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής ανάγκασε μια πολική αρκούδα να κολυμπήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Γροιλανδία για να φθάσει στις βόρειες ακτές της Ισλανδίας.

Η ανικανότητα των Ισλανδών αστυνομικών να την πιάσουν στοίχισε το θάνατο στο άμοιρο ζώο που πληρώνει τις συνέπειες των κλιματολογικών αλλαγών.

Είναι η δεύτερη πολική αρκούδα που σκοτώνεται σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων στην Ισλανδία όπου οι πολικές αρκούδες δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών επιστημόνων τα 2/3 των πολικών αρκούδων θα έχουν εξαφανιστεί έως το 2050.

Η θανάτωση της αρκούδας προκάλεσε αντιδράσεις ιδίως γιατί η αστυνομία την σκότωσε πριν φθάσουν ειδικοί από τον ζωολογικό κήπο της Κοπενχάγης για να την αιχμαλωτίσουν.

Πάντως υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν τον χειρισμό της αστυνομίας επειδή προτάσσουν την ασφάλεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Οι Ισλανδοί φιλόζωοι είχαν δώσει στο άτυχο ζώο το όνομα Ofeig, που σημαίνει «αυτός που δεν πρέπει να πεθάνει».








http://www.protothema.gr/content-fakeloi.php?id=10632

19 Ιουν 2008

Συλλήψεις στην Αυστρία

Στις 21 Μαΐου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν αναίτια στα σπίτια 10 αυστριακών ακτιβιστών, τους οποίους και συνέλαβαν. Από τότε κρατούνται φυλακισμένοι, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Τέσσερις από τους συλληφθέντες ξεκίνησαν απεργία πείνας αμέσως, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, ή να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες απεργούς πείνας βρίσκεται και ο Dr Martin Balluch, πρόεδρος της αυστριακής Association Against Animal Factories.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/jun/05/animalwelfare.austria

Αναγκαστική σίτιση του Dr. Martin Balluch.

Στον πρόεδρο της VGT Δρ. Martin Balluch, άρχισε τώρα να χορηγείται σίτιση τεχνητά, στο νοσοκομείο των φυλακών του Josefstadt στη Βιέννη. Βρισκόταν σε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την απόλυτα αυθαίρετη μεταχείρισή του από αστυνομικές αρχές από τη μέρα της φυλάκισής του στις 21 Μαΐου 2008.
Ωστόσο, αυτή η μέθοδος της σίτισης του Martin είναι ένα προσωρινό μέτρο από μέρους της φυλακής, για αυτές τις δύο εβδομάδες.

Ο Martin Balluch σχολιάζει: "Εδώ και 2 εβδομάδες, βρίσκομαι στο θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών, επειδή είμαι σε απεργία πείνας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχω στη διάθεσή μου για να διαμαρτυρηθώ για τη δυσβάσταχτη καταπάτηση των δικαιωμάτων μου από το κράτος. Έχω χάσει ήδη 21 κιλά και παίρνω φαρμακευτική αγωγή γιατί υποφέρω από κράμπες στο στομάχι και τους μυς. Από το Σάββατο, 14 Ιουνίου, με τρέφουν τεχνητά με σωληνάκι."
Συγκεκριμένες και αδιάσειστες κατηγορίες εναντίον του ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί.

Η VGT συνεχίζει να διαμαρτύρεται κατά την ακατανόητη ταχτική των αρχών.
Όχι μόνο δεν έχουν προσκομίσει πραγματικές αποδείξεις και δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες (κάτι που αν είχε συμβεί θα δικαιολογούσε τη συνεχιζόμενη φυλάκιση), αλλά το Γραφείο του Εισαγγελέα, εξακολουθεί να αρνείται να επιστρέψει ακόμη και αντίγραφα των στοιχείων που κατασχέθηκαν από τους υπολογιστές των συλληφθέντων.

Ευχαριστώ τον v3g4n και την Έλσα για την είδηση.

---

Πάρτε θέση
Υπογράψτε εδώ