Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

24 Φεβ 2009

Σκοτώνουν φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι


11 Φεβρουαρίου 2009, 18:16
του Μανώλη Βάϊα
για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απάνθρωποι κυνηγοί έκαναν στόχο τους τα περήφανα φλαμίνγκο στις Αλυκές Μεσολογγίου! Δεκάδες από τα πανέμορφα πουλιά που έχουν βρει καταφύγιο στη λιμνοθάλασσα, έχουν βρεθεί νεκρά τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων και της νομαρχίας.

Ως τώρα, τα κρούσματα πυροβολισμών εναντίον φλαμίνγκο ήταν σποραδικά… Όμως, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι εργαζόμενοι που πήγαν να πιάσουν δουλειά στις Αλυκές βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Περισσότερα από 15 πουλιά επέπλεαν άψυχα στην επιφάνεια του νερού μιας από τις χωμάτινες δεξαμενές των αλυκών!

Αρχικά, πίστεψαν ότι κάποια παθογόνος αιτία προκάλεσε τον ομαδικό θάνατο των φλαμίνγκο. Έτσι, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας έστειλε τρεις κτηνιάτρους που πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, για το ενδεχόμενο τα υδρόβια πουλιά να είχαν πεθάνει από γρίπη των πτηνών.

Όταν, όμως, τα ανέσυραν από νερό με την βοήθεια της Πυροσβεστικής, διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα έφεραν τραύματα στα πόδια, τις φτερούγες και το σώμα τους! Αν και ήταν σαφές πως είχαν πληγεί από σκάγια, τρία από τα νεκρά πουλιά που δεν είχαν ορατά τραύματα εστάλησαν για έλεγχο στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων. Τα υπόλοιπα αποτεφρώθηκαν σε ειδικό κλίβανο, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Η Αστυνομία και οι θηροφύλακες ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους αδίστακτους κυνηγούς που εξοντώνουν τα πανέμορφα αποδημητικά πουλιά που ομορφαίνουν το τοπίο, ενώ καταγγελίες έκαναν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

---------------------

Για e-mail και διαμαρτυρίες--->
Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας
Υπεύθυνη αντινομάρχης: ΕΦΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΛΑΧΑΝΑ
dktin01@otenet.gr - 2 6310-25364

Δεν υπάρχουν σχόλια: