Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

18 Απρ 2011

Ανοιχτή απελευθέρωση σκύλων στην Κίνα


Του Huang Jingjing, Global Times

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων βρίσκονται 'στα όπλα' μετά τα νέα ότι το σαββατοκύριακο ένα φορτηγό γεμάτο με 520 σκύλους που προορίζονταν για το σφαγείο, σταματήθηκε στην εθνική οδό. Η συζήτηση που προέκυψε τις δύο επόμενες ημέρες, κυρίως διαδικτυακά, φέρνει στο προσκήνιο τους νόμους περί προστασίας των ζώων.

Ένας άνδρας με το επίθετο An, είδε το φορτηγό στην εθνική στις 11 το πρωί της Παρασκευής. Υποπτευόμενος ότι τα σκυλιά είχαν αποκτηθεί παρανόμως, ανάγκασε το φορτηγό να σταματήσει και μέσα από το μπλογκ του κάλεσε και άλλους να βοηθήσουν, σύμφωνα με αναφορές των Μ.Μ.Ε.

"Αφού προσπέρασε το φορτηγό μου, το αυτοκίνητο του An σταμάτησε απότομα, αναγκάζοντάς με να φρενάρω πανικόβλητος", δήλωσε στους Global Times ο οδηγός του φορτηγού, Hao Xiaomao. "Θα είχαμε συγκρουστεί αν δεν είχα αντιδράσει τόσο γρήγορα".

Όταν είδαν το μπλογκ του An, εκατοντάδες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατεύθασαν στη σκηνή με μεταλλικό νερό και τροφή. Με την παρουσία τους έκλεισαν την εθνική προσωρινώς και ανάγκασαν την αστυνομία να κλείσει και την κοντινότερη έξοδο, σύμφωνα με τις αναφορές. Η αστυνομία διαπίστωσε αργότερα ότι ο Hao Xiaomao είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τα σκυλιά, αλλά οι ακτιβιστές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες διάσωσής.

Μετά από περίπου 15 ώρες, το περιστατικό έληξε με μία εταιρεία pet shop και έναν οργανισμό περιβαλλοντικής συντήρησης να αγοράζουν τα σκυλιά πληρώνοντας 115,000 γιεν ($17,606). Ωστόσο ο Hao είπε ότι έχασε περίπου 20.000 γιεν επειδή δεν παρέδωσε τα ζώα.

[...] "Μετέφερα σκύλους όπως θα μετέφερα γουρούνια, αγελάδες και πρόβατα. Η χώρα δεν απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλων", είπε ο Hao, προσθέτοντας ότι τα σκυλιά αγοράστηκαν από τους εκτροφείς τους, δεν κλάπηκαν.

http://china.globaltimes.cn/society/2011-04/645638_2.html

***

Χαίρομαι για τα σκυλιά που γλίτωσαν αλλά θα ήθελα πολύ να υπήρχαν τέτοιες δράσεις για τη σωτηρία και όλων των άλλων ζώων που κατακρεουργούνται καθημερινά...Έχω την υποψία ότι το 99.9% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση τρώνε άλλα ζώα χωρίς τύψεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: