Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

25 Ιουλ 2011

Έκκληση για τη σωτηρία του πλοίου «Steve Irwin»

          Αναδημοσίευση από:
 
http://ferae-naturae-xvx.blogspot.com/

Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η εκστρατεία της Sea Shepherd με το όνομα «Operation Ferocious Islands». Όπως κι η ίδια λέει μέσα από την ιστοσελίδα της:
«Η Sea Shepherd δεν πηγαίνει στα νησιά Faeroe για να διαδηλώσει ή να φωνάξει εναντίον αυτής της φρικιαστικής σφαγής των φαλαινών πιλότων [pilot whales] που λαμβάνει χώρα στη βαρβαρική τελετή που ονομάζεται "Grindadrap" ή πιο απλά "Grind." Ο στόχος της Sea Shepherd είναι να χρησιμοποιήσει επιθετική μη-βία για να επέμβει στην τελετή "Grind" όταν είναι δυνατό, και επίσης να συγκεντρώσει τη διεθνή προσοχή στη μαζική σφαγή που είναι πολύ πιο σκληρή και αιματηρή από τη σφαγή δελφινιών που έφερε στο φως η βραβευμένη ταινία "The Cove".»

Δυστυχώς, όπως αναφέρεται και παρακάτω, στις 15 Ιουλίου, μετά από αγωγή της δολοφονικής εταιρείας Fish and Fish, οι σκωτσέζικες αρχές δέσμευσαν το πλοίο «Steve Irwin» καθυστερώντας την αποστολή. Όμως, όπως και σε κάθε άλλη αποστολή, τα μέλη της Sea Shepherd είχαν εναλλακτικά σχέδια, κι έτσι στη θέση του «Steve Irwin» μπήκε το πλοίο «Brigitte Bardot», το οποίο αναχώρησε στις 16 Ιουλίου από το Lerwick. Ήδη διεξάγουν έρευνες με δύτες στα νησιά Faeroe και μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει ένα νεκροταφείο φαλαινών. Παρ' όλ' αυτά, το «Steve Irwin» κρατείται ακόμα και εκκρεμούν οι δικαστικές διαμάχες.

Ακολουθεί το μήνυμα του Paul Watson σχετικά με την υπόθεση, τόσο στο video που 'χει αναρτήσει στο κανάλι της οργάνωσης στο YouTube όσο και μέσω της δημόσιας επιστολής του για βοήθεια μέσω δωρεών. Επειδή η Sea Shepherd είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις οι οποίες όντως κάνουν κάτι παραπάνω από ευχολόγια και προσευχές για την προστασία της φύσης, είναι σημαντικό να τη στηρίξουμε οικονομικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όσο και αν μπορούμε.


Μπορείτε να κάνετε δωρέα από εδώ.



  «Σας γράφω από το πλοίο, στο Lerwick της Σκωτίας: χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να ελευθερώσουμε το κύριο πλοίο μας, το "Steve Irwin".



Το απόγευμα της Παρασκευής, της 15ης Ιουλίου, το "Steve Irwin" παρακρατήθηκε στις Σκωτσέζικες νήσους Shetland μέσω των Βρετανικών δικαστηρίων λόγω μιας αστικής αγωγής εναντίον μας εκ μέρους της εταιρείας αλιείας της Μάλτας, Fish and Fish Limited. Διεκδικούν αποζημίωση για τους ερυθρούς τόνους [bluefin tuna] που διασώσαμε από τα δίχτυα τους τον Ιούνιο του 2010, ψάρια τα οποία πιστεύουμε ότι πιάστηκαν παράνομα μετά το πέρας της περιόδου, χωρίς να είναι κάποιος επιθεωρητής στο πλοίο, ή χωρίς να υπάρχουν οποιαδήποτε έγγραφα που να να αποδεικνύουν τη νομιμότητα αυτής της αλίευσης.

Έχουμε στη διάθεσή μας μια νομική εταιρεία που μας εκπροσωπεί, και πιστεύουμε ότι έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να στηρίξουμε τη θέση μας. Αυτή η αγωγή θα μας δώσει επίσης την ευκαιρία να εκθέσουμε αυτά που κατηγορούμε ως παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Fish and Fish και θα υπερασπιστούμε επιθετικά την υπόθεση πάνω σε αυτή τη βάση. Η προστασία του υπό εξαφάνιση ερυθρού τόνου είναι ζωτικά σημαντική για τους ωκεανούς, και για την ανθρωπότητα, επειδή αν πεθάνουν οι ωκεανοί...τότε θα πεθάνουμε.

Τώρα, αν δεν δώσουμε την εγγύηση ύψους $1,411,692.87, το "Steve Irwin" θα κρατηθεί επ' αορίστου και πιθανόν να πωληθεί. Αυτό δε θα ήταν μόνο μια μεγάλη οικονομική δυσχέρια για τη Sea Shepherd, αλλά ακόμα πιο σημαντικά, θα μπορούσε να μας αποτρέψει από το να φτάσουμε στα νησιά Faeroe για να προστατέψουμε τις φάλαινες πιλότους [pilot whales] και να απειλήσει την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τις φάλαινες του καταφυγίου φαλαινών του Νότιου Ωκεανού από τον Ιαπωνικό στόλο φαλαινοθηρικών αυτό το Δεκέμβριο.

Σας προτρέπω να βοηθήσετε να σώσουμε το πλοίο σήμερα! Πρέπει επειγόντως να μαζέψουμε $1,411,692.87 για να καταθέσουμε την εγγύηση. Δωρεές έρχονται, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Σας προτρέπω να στείλετε τη μεγαλύτερη δωρεά που μπορείτε σήμερα - η δωρεά σας είναι απίστευτα σημαντική και θα κάνει τη διαφορά βοηθώντας μας να σώσουμε τις ζωές των υπό εξαφάνιση φαλαινών.

Μας έχετε ήδη βοηθήσει να σώσουμε χιλιάδες φάλαινες και αμέτρητα άλλα πλάσματα της θάλασσας, αλλά μέχρι να πάρουμε το πλοίο μας πίσως, φάλαινες θα βρουν φριχτό θάνατο εξαιτίας της ανικανότητάς μας να κινήσουμε αυτό το καράβι και να τις προστατέψουμε.

Σας παρακαλώ κάντε μια δωρεά για να σώσετε το "Steve Irwin" ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη θάλασσα και να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα - να υπερασπιστούμε τη ζωή στους ωκεανούς.

Ποτέ πριν δεν ήταν μεγαλύτερη η ανάγκη για τη βοήθεια και την υποστήριξη σας.

Σας ευχαριστώ,

Για τους Ωκεανούς μας και για το "Steve Irwin",

Πλοίαρχος Paul Watson»
-------------------------------------

Η αρχική μετάφραση δημοσιεύθηκε στο www.veganforum.gr από τον sonath
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: