Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

22 Ιαν 2016

Μήπως η συνθετική γούνα στο μπουφάν σου είναι στην πραγματικότητα γούνα σκύλου;


Πριν λίγες ημέρες παρά λίγο να μου πουλήσουν αληθινή γούνα για συνθετική. 
Η σήμανση πάνω στο ρούχο, έγραφε 100% acrylic και δεν έφερε καμία άλλη ειδοποίηση ότι η γούνα στην κουκούλα ήταν αληθινή. Παρανομία; Ναι. Αλλά συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ό,τι νομίζετε. 

 Ορίστε ένας οδηγός για το πως ξεχωρίζετε την συνθετική από την αληθινή γούνα. 

Αν το μπουφάν σας έχει γούνα γύρω-γύρω στην κουκούλα, μην θεωρήσετε δεδομένο πως είναι ψεύτικη. Αν είναι μόνο για τα τελειώματα του υφάσματος, πολλές φορές δεν αναγράφεται ούτε αν είναι αληθινή ούτε από ποιο ζώο προέρχεται (παρανόμως βέβαια, αλλά συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος). 

Αν και εντός της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί το εμπόριο γούνας σκύλου και γάτας εδώ και κάποια χρόνια, απουσιάζει ο συστηματικός έλεγχος ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα. Αποτέλεσμα είναι να εισάγονται φθηνές γούνες για τα τελειώματα των ρούχων (μανίκια, εσωτερική επένδυση, κουκούλα) από την Κίνα και να προέρχονται από σκύλους...). Ελέγξτε την υφή της τρίχας και τη βάση, αν έχει δέρμα είναι αληθινή, αν έχει ύφασμα είναι συνθετική. 

Πάνω από δύο εκατομμύρια γάτες και σκύλοι σφαγιάζονται κάθε χρόνο στην Ασία - πνίγουν τα ζώα ή τα βράζουν ζωντανά για να βελτιώσουν την ποιότητα της γούνας - προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα αυτά στις αγορές Ευρώπης και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: